Ręczna maszynka do warzyw

Kto z nas nie lubi pysznej sałatki warzywnej?

Która nie dość, że jest bardzo smaczna, to na dodatek jeszcze zdrowa i dzięki temu nie musimy jej sobie odmawiać. Chyba tylko jednostki kręcą nosem na tego typu rarytasy. Pozostali chętnie ją jedzą, ale najpierw muszą ją sobie przyrządzić. I tutaj pojawiają się schody, bo zazwyczaj wiąże się to z górą warzyw, które trzeba pokroić na drobne kawałeczki. A to jest czasochłonne i skutecznie potrafi zniechęcić od zjedzenia zdrowego posiłku… Najwyższa pora to zmienić i przestać odmawiać sobie warzywnych przyjemności… W jaki sposób? Za sprawą maszynki do warzyw. To magiczne urządzenie posiada pojemnik, do którego wrzucamy wszystkie składniki, a następnie uruchamiamy korbkę siłą własnych mięśni i patrzymy, jak w ekspresowym tempie warzywa przybierają postać małych kosteczek. Im dłużej będziemy wprawiać ostrza w ruch, tym warzywa będą pokrojone drobniej. Maszynka do warzyw sprawia, że m.in. znika problem krojenia cebuli, przy której większość wylewa morze łez.

Zalety ręcznej maszynki do warzyw

Taka maszynka sprawia, że możemy zabrać ją ze sobą dosłownie wszędzie – na wakacje, piknik czy do ogrodu i tam przyrządzać pyszne sałatki, ponieważ do jej uruchomienia nie potrzebujemy dostępu do prądu. Ponadto maszynka do warzyw posiada obudowę wykonaną z tworzywa sztucznego, dzięki czemu jest lekka i z łatwością można ją przenosić. Co do ostrzy to wykonane są ze stali nierdzewnej, a tym samym są wytrzymałe i nie grozi im korozja. Dodatkowo niektóre modele za sprawą wymiennej końcówki umożliwiają ubijanie jajek.

Author: Szef Kuchni

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *